Att betta på sport är för många ett roligt sätt att applicera lite extra spänning och krydda till stora och intressanta matcher. Att spela en hundring eller liknande på sitt favoritlag är för många en ren form av underhållning, men det finns också vissa människor som lägger ner stor del av sin vakna tid och en hel del energi för att försöka bli så bra på det som det bara går.

Men detta är någonting som är långt ifrån enkelt och som verkligen inte passar för alla. Oavsett om man känner att man vill börja försöka anpassa sitt spelande för att försöka mer regelbundet eller om man bara är intresserad av att lära sig mer av hur detta går till i praktiken kan det här vara en utmärkt text att läsa igenom. Letar man efter en plattform att vända sig till kan man se olika odds genom att klicka på länken.

Sätt upp en strategi

Det viktigaste man kan göra är att ta fram en strategi som man vet med sig kan tjäna pengar i det långa loppet. Ett av det vanligaste sätten att göra detta på är genom att räkna på risk och vinster i ett system med enheter. Exempelvis kan man bestämma sig för att 50 kronor är en enhet. Ser man då till att aldrig riskera mer än en enhet i varje spel, samt sätter upp en regel att den potentiella vinsten måste vara minst tre enheter för att ett spel ska vara värt att ta. Här behöver man själv fundera kring vad som fungerar för en själv och det finns många olika sätt att tänka kring detta. Det som är viktigt för alla olika strategier är dock riskhantering och att minimera sin risk så mycket som det bara går.

Kvalitet över kvantitet

Detta är också någonting som spelare som vill bli konsekvetna i sina vinster behöver ta med sig. För den som bara spelar för underhållningens skull bettar gärna oavsett hur oddsen ser ut eller vilka förutsättningar som råder. Om man bara vill göra en match lite extra spännande är det verkligen inget fel i att spela precis så som man själv vill, men för den som är intresserad av att lära sig hur man går tillväga är det viktigt att enbart spela när förutsättningarna är till ens klara fördel.

Att se varje vinst eller förlust som en del av ett system

Det är också oerhört viktigt att man ser på varje vinst eller förlust som man tar när man bettar som en del av ett större system. Man kommer inte att vinna varje spel som man tar och att förvänta sig detta är ett utmärkt sätt att bli frustrerad och missnöjd med sin egen prestation. Att vinna eller förlora behöver ses som en vanlig dag på jobbet och man kommer ha perioder där man både vinner och förlorar en del. Det viktigaste är dock att man håller sig till sitt system och inte börjar jaga efter förlorade pengar. Genom att vara disciplinerad och välja sina spel med omsorg och hantera sin risk på ett välfungerande sätt är alla parametrar som man behöver ta i beaktning.

Utnyttja och utnyttja skevheter

Även om oddsättare som arbetar för spelbolag, och deras datorprogram, är väldigt bra på att ta fram så rättvisa odds som det bara går så händer det ändå att vissa odds inte reflekterar den faktiska chansen att ett resultat i en match spelas ut som förutspått. Det gäller alltså att bli duktig att identifera skeva oddsättningar där man känner att risken är värd att ta jämfört med hur mycket som man potentiellt kan vinna.

Ha hårddragna regler kring hur mycket man kan förlora

Samtidigt är det också väldigt viktigt att man har hårddragna linjer och ramar för hur mycket som man har råd att förlora. Även om man hanterar betting mer som ett extrajobb än som någonting man gör i soffan framför en stormatch är det viktigt att sätta upp regler för hur mycket man kan och får förlora under en specifik tid. Här finns det olika sätt att hantera detta, men många väljer att ha ett tak på hur mycket som man kan förlora under en viss period.

Om man också vill vinna regelbundet är det klokt att ha kvar det här tankesättet även om man har vunnit flera spel under en period. Exempelvis kan man sätta upp en regel där man inte får förlora fler än 5 bets per vecka. Genom att göra på det här sättet så säkerställer man också att man enbart tar spel som passar väl in på ens parametrar för risk och eventuell vinst.

Börja långsamt och skriv ner allt du gör

Det är viktigt att man börjar långsamt och skriver ner allting som man gör. Man kommer inte att vara särskilt duktig till en början, men genom att hantera varje vinst eller förlust som ett tillfälle att lära sig någonting kan man över tid utvecklas. Genom att skriva ner allting får man också ett underlag där man kan ta informerade beslut kring hur ens riskhantering och strategi fungerar.